Staňte se našimi fanoušky na:

Těstoviny po italsku

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

MEDAILONKY S MERUŇKAMI 4 lžíce oleje, 4 vepř. medailonky (po 120g), 100g naťové cibulky, 400g rajčat, 150g půlených meruněk z kompotu, stroužek česneku, sůl, bílý pepř, lžičku nakl. zelených zrnek pepře, 250ml rajčatové šťávy, cayenský pepř, lžíci čirého vývaru z kostky, 150g širokých nudlí, lžíci sv.jíšky, několik snítek bazalky a zelený pepř na ozdobu Medailonky zprudka opečeme z obou stran. Cibulku nakrájíme na kolečka, rajčata na kostičky, meruňky necháme okapat (šťávu zachytíme) a potom nakrájíme na měsíčky. Medailonky osolíme a opepříme, vyndáme a zabalíme do alobalu. V horkém vypečeném tuku krátce opečeme cibulku a meruňky. Přidáme rajčata, prolisovaný česnek a zelený pepř, zředíme rajčatovou šťávou a 50ml meruňkové šťávy. Dochutíme cayenským pepřem a vývarem, přikryté dusíme asi 8 minut. Široké nudle uvaříme v osolené vroucí vodě, omáčku zahustíme jíškou, promícháme a ještě 1x krátce povaříme. Dochutíme solí a cayenem, nakonec vše dáme na menší mísu a ozdobíme bazalkou a zeleným pepřem. NUDLOVÁ HNÍZDA 5g sušených hřibů, 1 stř. velká cibule, 2 stroužky česneku, 150g cukety, 200g žampionů, 50g uzené slaniny, 250g širokých nudlí, sůl, bílý pepř, 2 snítky rozmarýnu, 3 lžíce oleje, 25g hladké mouky, 250ml zeleninového vývaru z kostky, 100ml smetany 33%, 50g strouhané středně vyzrálé goudy, tuk do formy Hřiby nasekáme, přelijeme 250ml vroucí vody a 15 minut máčíme. Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a cuketu na plátky, žampiony rozpůlíme, slaninu nakrájíme na kostky. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, otrháme jehličky rozmarýnu, slaninu necháme rozpustit na pánvi bez tuku a vyndáme ji. Do horkého výpeku přilijeme olej a opečeme žampiony. Hřiby necháme okapat a vodu zachytíme. Trochu rozmarýnu odložíme stranou na ozdobu. Cuketu, žampiony, česnek, cibuli, rozmarýn a hřiby dáme na pánev a za stálého obracení opečeme. Posypeme moukou a opražíme. Za stálého míchání postupně přiléváme vodu z hřibů, zeleninový vývar a smetanu. Všechno krátce povaříme, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme kostičky slaniny a zamícháme. Z nudlí vytvarujeme hnízda a posadíme je do vymazané formy, přelijeme houbovou omáčkou, posypeme sýrem a ve středně vyhřáté troubě zapékáme asi 20 minut. Nakonec hnízda posypeme zbylým rozmarýnem. ITALSKÝ SALÁT 175g těstovin, sůl, pepř, 200g cherry rajčátek, 3 středně velké cibule, 1/2 hlávky římského salátu, 3 balení (po 125g) mozzarelly, svazek bazalky, stroužek česneku, 4 lžíce balsamico octa, 2 lžíce bílého vinného octa, cukr, 4 lžíce olivového oleje, 75g tence nakrájeného salámu Těstoviny uvaříme dle návodu a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na kolečka, salát na proužky, mozzarellu necháme okapat a nakrájíme ji na plátky a rozložíme na větší mísu. Bazalku nasekáme najemno, česnek prolisujeme, smícháme ho s oběma octy, pepřem, cukrem a solí, vmícháme olej a přidáme bazalku. Těstoviny promícháme s rajčaty, cibulí, salátem. salámem a zálivkou. Přikryté je necháme chvíli odležet a potom ještě 1x dochutíme. Salát nandáme na mozzarellu a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!