Staňte se našimi fanoušky na:

Těstoviny s omáčkami

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTOVINY 150g conchiglie, 150g zelené pappardelle, 150g linguine, 150g spaghetti rossi, sůl jednitlivé druhy těstovin uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody (doba varu je na obalu). Propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Ozdobíme bazalkou a citronem, omáčky k nim dáváme zvlášť v miskách. RAJČATOVÁ OMÁČKA S TELECÍMI JÁTRY 1 cibule, 40g anglické slaniny, 2 rajčata, 200g telecích jater, 2-3 lístky šalvěje, lžíci olivového oleje, sůl, pepř, 500g krájených sterilovaných rajčat, citronová šťáva Nakrájíme oloupanou cibuli, slaninu a rajčata. Očištěná játra a šalvěj nakrájíme na tenké proužky. V kastrole rozehřejeme olej a slaninu dokřupava opečeme, přidáme cibuli, ještě krátce opékáme a vyndáme. Vložíme játra, 2-3 minuty ze všech stran opékáme, vyndáme a dáme stranou. Do šťávy přidáme šalvěj a krátce osmahneme, osolíme a opepříme, přidáme nakrájená sterilovaná rajčata, přivedeme k varu a cca 5 minut povaříme. Do omáčky vrátíme opečenou slaninu i játra a vmícháme kostičky čerstvých rajčat. Omáčku ještě podle chuti okořeníme a ochutíme citronovou šťávou. MRKVOVÁ OMÁČKA S KERBLÍKEM stroužek česneku, 1 cibule, 375g mrkve, lžíce sezamu, lžička olivového oleje, 375ml zelenin. vývaru, lžíce zakysané smetany, sůl, pepř, sójová omáčka, svazeček kerblíku Cibuli a česnek jemně nasekáme, oškrábanou mrkev nakrájíma na kostky. V kastrole orestujeme nasucho sezamová semínka a vyndáme je. Ve stejném kastrolu rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli a mrkev, za stálého míchání asi 5 minut podusíme. Zředíme vývarem a 10 minut povaříme. Zeleninu s vývarem rozmixujeme, přidáme zakysanou smetanu, dosolíme, dopeříme a dochutíme sójovou omáčkou. Nakonec zamícháme nasekaný kerblík a hotovou omáčku posypeme sezamem. KARI OMÁČKA S KRŮTÍM MASEM 400g krůtích prsou, 6 půlených kompotovaných meruněk, 2 naťové cibulky, stroužek česneku, 40g kešu oříšků, lžící másla, sůl, pepř, lžíci hladké mouky, 1-2 lžičky kari koření, 6 lžic meruňkové šťávy z kompotu, 100ml smetany na šlehání, 100ml mléka Krůtí maso a meruňky nakrájíme na malé kostky, naťové cibulky na kolečka a česnek prolisujeme. Na suché pánvi orestujeme dozlatova kešu oříšky, pak rozehřejeme máslo a maso na něm za stálého obracení asi 3 minuty opékáme. Přidáme cibulky a česnek, osolíme a opepříme. Maso poprášíme moukou a kari kořením, přilijeme meruňkovou šťávu, smetanu a mléko, za stálého míchání 5 minut povaříme při nižší teplotě. Přidáme meruňky a prohřejeme. Ještě dochutíme a hotovou omáčku posypeme kešu oříšky. CHŘESTOVÁ OMÁČKA S PARMAZÁNEM 200g zeleného chřestu, 2 šalotky, lžíce másla, 200g jemné vinné klobásy, 50ml bílého vína, 100ml smetany na šlehání, sůl, pepř, 400ml zeleninového vývaru z kostky, 2-3 lžíce jíšky, 2 lžíce strouhaného parmazánu Z čerstvých chřestových výhonků odkrojíme dřevnaté konce, chřest opláchneme (konzervovaný necháme okapat) a nakrájíme na malé kousky, šalotky nasekáme najemno. V kastrole rozehřejeme máslo, maso z klobásky vytlačíme (v podobě malých knedlíčků) přímo do horkého tuku a ze všech stran opečeme, přidáme kousky chřestu, usekanou šalotku a krátce podusíme. Přilijeme víno a při vyšší teplotě povaříme asi 4 minuty. Přidáme smetanu, zeleninový vývar a vmícháme jíšku. Přivedeme k varu a 5-6 minut zvolna povaříme. Hotovou omáčku podle chuti osolíme a opepříme, nakonec posypeme strouhaným parmazánem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!