Staňte se našimi fanoušky na:

Tmavé pivní rohlíky

Autor receptu: šanela (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
26× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do 60 ml piva, které předtím lehce ohřejeme v mikrovlnce rozmícháme droždí. V míse smícháme mouky, osolíme, (přidáme lněná semínka - asi hrst), "kvásek", část piva a olej a vypracujeme těsto - přiléváme dle potřeby pivo (mě to vyšlo na cca 290ml). Těsto pomoučíme a necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 8 - 10 kousků, z každéko vyválíme placku ve tvaru trojúhelníku a svineme do rohlíku. Rohlíky poukládáme na plech, potřeme zbytkem piva nebo mlékem a posypeme hrubou solí. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C do křupava- nejlépe na horkovzduch. (asi 15-20 minut, záleží na velikosti rohlíků a kvalitě trouby)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |8. září 2013
ukládám a vyzkouším, už se těším až je také upeču Odpovědět
FOTOrecepty |17. května 2013
Opravdu zajímavé. Odpovědět
meinita |9. května 2013
mňam Odpovědět
Sofii |9. května 2013
S černým pivem to bude super, vyzkouším :-) Odpovědět
any20 |17. března 2013
zkusím Odpovědět
vivianr|9. května 2013
další rohlíky, super Odpovědět
jebik|20. dubna 2013
mnam Odpovědět
markyr|1. března 2013
rozhodně to bude zdravější než tmavý rohlík z obchodu Odpovědět
ralena|1. března 2013
tady je vidět, že tmavé pečivo není vždycky zdravé - tohle je jen obarvené tmavým pivem Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!