Staňte se našimi fanoušky na:

Castagnaccio

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

K prosáté mouce z jedlých kaštanů přidejte špetku soli a cukr. Přidejte 600 ml vody a 2 lžíce oleje a míchejte, až bude těsto vláčné a bez hrudek. Osušte rozinky, obalte je v mouce z jedlých kaštanů a přidejte s piniovými oříšky do těsta. Část rozinek a piniových oříšků si ponechte stranou. Rozehřejte troubu, vymažte zapékací mísu a vysypte ji strouhankou. Těsto vlijte do mísy, ozdobte rozmarýnem, zbývajícími rozinkami a piniovými oříšky. Přelijte olejem a pečte na 190°C asi 30 minut. Moučník je hotový ve chvíli, kdy je povrch rozpraskaný. Tento dort se výborně doplňuje s čerstvou lehce oslazenou ricottou. Podává se vlahý či za studena.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!