Staňte se našimi fanoušky na:

Tradiční domácí pampeliškové víno

Autor receptu: danuska-dufkova (10 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Natrháme litr pampeliškových květů, ty vložíme do hrnce, přídme k nim vodu, cukr a šťávu z citronů. Vše necháme vařit 15 minut. Celou směs poté necháme odstát 24 hodin, poté směs zcedíme přes utěrku (je nutno pampelišky pořádně vyždímat) do čistého hrnce. Do šťávy přidáme kvasnice. Takto v hrnci (bez pokličky) necháme směs 14 dnů stát, odpočívat, nic s ní neděláme. Poté víno přelijeme do sklenic (lepší je sklo, než plast). Konzumace je nejlepší po půl roce, pak je totiž víno jemně perlivé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!