Staňte se našimi fanoušky na:

Trdelník

Autor receptu: majdik1515 (164 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
26× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve skořicovém cukru. Tradiční trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme z trubiček a už si jen pochutnáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Králíček |3. května 2013
Trdelník miluju Odpovědět
HaBo |3. května 2013
mám ráda a recept si ukládám-určitě vyzkouším! Odpovědět
Lucie10 |3. května 2013
super Odpovědět
Lucie10 |3. května 2013
mám ráda Odpovědět
Žanetka |2. května 2013
opravdu to jde na zavařovací sklenici? Odpovědět
tepito |1. května 2013
jen ta práce.. Odpovědět
Maja.Zadrapova |30. dubna 2013
Nejlepší! :) Odpovědět
jana.h |30. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
roxana-zdena |29. dubna 2013
Vypadá to dobře, vyzkouším. Odpovědět
pavlinf |29. dubna 2013
máme rádi Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!