Staňte se našimi fanoušky na:

Třešňový koláč tety Jitky

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Mouku smíchat s kypřícím práškem, přidat vejce, cukr krupici, vanilkový cukr a nakrájené máslo. Všechno promíchat a vypracovat hladké těsto, zabalit do fólie a dát na 30 minut do chladničky. Těsto vyválet a vyložit jím koláčovou formu, několikrát propíchnout vidličkou a péct asi 30 minut na 200°C. Pak vyndat a nechat vychladnout (na mřížce). V troše studeného mléka rozpustit pudink, zbylé mléko svařit s krystalovým cukrem, vlít rozpuštěný pudink. prášek a za stálého míchání nechat přejít varem, dát vychladnout. Koláč potřít pudinkem a poklást třešněmi, zbavených stopek a pecek. Podle návodu připravit dortovou polevu a nalít na třešně. Čokoládu rozpustit a potřít jí okraj koláče, uložit na 2 hodiny do chladu. Ozdobit meduňkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!