Staňte se našimi fanoušky na:

Třešňový rýžový nákyp

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Přebranou a propláchnutou rýži zalijeme mlékem, osolíme, uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Třešně opláchneme a okapané vypeckujeme. Měkký tvaroh utřeme se žloutky, přidáme poloviční dávku cukru, vanilkový cukr, citronovu šťávu, třešně a rýžovou kaši. Z bílků ušleháme sníh, po částech přidáme zbytek cukru a dohusta ho našleháme. Vmícháme ho do rýžové kaše. Pekáček (nebo bábovkovou formu) vymažeme tukem, vysypeme strouhaným kokosem a rozetřeme do něj připravenou směs. Pečeme při 150°C cca 45 minut - dokud se na povrchu nevytvoří zlatavá kůrčička a nákyp nezíská pevnost.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!