Staňte se našimi fanoušky na:

Tři recepty z Itálie

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

CONCHIGLIE SE ŠUNKOU 350g těstovin conchiglie, 100g parmské šunky, 150g mraženého hrášku, 150ml kuřecího vývaru, 175ml smetany 30%, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 1 stroužek česneku, 2 lžíce čerstvě petrželové natě, 30g parmazánu, sůl, pepř, čerstvé oregano Rozehřejeme lžíci másla a olej, vsypeme rozmrazený hrášek a prolisovaný česnek. Osmahneme a zalijeme vývarem, přidáme sekanou petrželku, osolíme, opepříme a dusíme, dokud se většina tekutiny neodpaří. Ke směsi přidáme polovinu smetany, přivedeme k varu a chvíli vaříme. Šunku nakrájíme na nudličky a přidáme do omáčky. Mezitím uvaříme těstoviny, scedíme je a necháme okapat. V hrnci rozpustíme zbytek másla a přilijeme zbytek smetany, přisypeme těstoviny a promícháme, aby se spojili se smetanou, prohřejeme. Ozdobíme oreganem a parmazánem. TRESKA PO ITALSKU 4 filety (600g) z čerstvé tresky, 50g strouhanky, 25g sekaných vlašských ořechů, 2 lžíce másla, 3 lžíce sekané petrželové natě, 2 lžíce olivového oleje, 1 chilli paprička, 1 stroužek česneku, snítka čerstvého rozmarýnu, šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu,500g cherry rajčátek (na stonku), salátové listy na ozdobu, sůl, pepř Filety tresky položíme, na plech s pečícím papírem potřeným olejem, kůží dolů. V pánvi rozpustíme máslo a zbytek oleje, strouhanku s ořechy krátce opražíme. Pak ji smícháme s petrželkou, prolisovaným česnekem a nadrobno nasekanou chilli papričkou. Přidáme citronovou kůru a šťávu, promícháme a podle chuti osolíme, opepříme a přidáme rozmarýn. Na rybí maso naneseme připravenou směs a s rajčátky pečeme 25-30 minut na 200°C, dokud krusta nezezlátne. Na talíři ozdobíme listy čerstvého salátu. PANNA COTTA - dezert 500ml smetany 30%, 1 balíček mleté želatiny (20g), 80g moučkového cukru, 1 vanilkový lusk, 1 tyčinka skořice, 1 vanilkový cukr, 1 lžička maizeny, 20g pistáciových ořechů, 500g jahod Želatinu zalijeme 4 lžícemi studené vody a necháme cca 10 minut nabobtnat. Do jiného kastrůlku vlijeme smetanu, přidáme cukr, skořici, vanilkový lusk a zvolna vaříme 10 minut. Želatinu rozpustíme, ze svařené smetany vyndáme vanilku i skořici a smícháme ji s rozpuštěnou želatinou. Formičky na panna cottu vypláchneme studenou vodou a naplníme směsí, počkáme až směs částečně vychladne a potom formičky dáme do lednice, necháme tuhnout 3-4 hodiny. Několik jahod si necháme celých, ostatní rozmixujeme, přidáme vanilkový cukr a lžičku maizeny rozmíchané ve vodě, necháme přejít varem. Dezert vyklopíme, přelijeme jahodovým pyré, ozdobíme kousky ovoce a posypeme sekanými pistáciemi.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!