Staňte se našimi fanoušky na:

Úžasná domácí vánočka

Autor receptu: Pajika (3 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z cukru, droždí a teplého mléka necháme vzejít kvásek. Ten zapracujeme do mouky s 1 vajíčkem, rozpuštěnou Herou a troškou rumu. Přidáme citrónovou kůru, špetku muškátového květu, sůl a nakonec rozinky předem namočené v rumu. Těsto mícháme tak dlouho, aby se nelepilo na stěny. Dle potřeby přidáme mouku nebo mléko. Jakmile bude těsto tuhé při zadělání, byl by pak tuhý i výsledek, takže na to pozor, musí být tak akorát. Když pak do těsta píchnete na zkoušku, musí se zase zpět krásně zacelit. Propracované těsto necháme kynout. Po vykynutí si těsto rozdělíme na 9 stejných částí, potom rozdělíme na 4, 3 a 2 díly. Ze všech vypracujeme dlouhé válečky, které postupně propleteme. Nejprve ze 4, pak 3 a nakonec 2 dílů. Vánočku potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme plátky mandlí. Pečeme zhruba hodinu asi na 150 -160°C. Pokud chceme, aby se nám vánočka nerozjela, vypomůžeme si špejlemi.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!