Staňte se našimi fanoušky na:

Uzený jazyk s křenovou omáčkou

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jazyk vložíme do vroucí vody a vaříme asi 1 hodinu doměkka.Zatím nastrouháme křen a přikryjeme ho hrnkem, aby neztmavl a nevyprchalo jeho aroma.Smetanu nalijeme do kastrolu, zašleháme do ní mouku, trochu octa, cukru, soli a polovinu nastrouhaného křenu.Za stálého míchání pak vaříme na mírném ohni.Poté sundáme z plotny a zamícháme zbytek křenu.Uvařený jazyk prudce ochladíme, sloupneme, nakrájíme na plátky a zalijeme křenovou omáčkou. Jako příloha je vhodný houskový knedlík nebo brambory vařené ve slupce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!