Staňte se našimi fanoušky na:

Upečený pták se střapačkami

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

MASO: 1 větší nebo 2 menší kachny, sůl, kmín, 4 oloupaná jablka ZELÍ : 500g kysaného zelí (bílé i červené), kachní sádlo, 1 nadrobno nakrájená cibule, sůl, kmín, 1 menší bramboru nastrouhanou najemno STŘAPAČKY: 800g syrových brambor, 250 g hrubé mouky, 1 vejce, sůl Opláchnutou a osušenou kachnu, osolíme uvnitř a vně a posypeme kmínem. Dovnitř dáme jablka. Kachnu položíme do pekáče na záda, nahoru nakrájíme cibuli, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 200°C. Po cca 3 hodinách kachnu odkryjeme, necháme asi 15 minut opéct křupavou kůrčičku, pak vyndáme z pekáče a naporcujeme. Každé zelí vaříme zvlášť, propláchneme je a nakrájíme. V kastrolu osmahneme na sádle cibuli, přidáme zelí a kmín, osolíme, podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme asi 20 minut. Přidáme nastrouhanou bramboru a vaříme ještě aspoň 5 minut ((brambora zelí zahustí). Na střapačky si nastrouháme syrové brambory na jemném struhadle, smícháme je s moukou a vejcem, osolíme. Těsto má být polotuhé. Střapačky zavaříme do vroucí osolené vody. Buď je propasírujeme sítem na halušky, nebo ukrajujeme po kouskách a naházíme je do vody. Jakmile vyplavou na povrch, asi 3 minuty povaříme a scedíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Fíííra |3. června 2016
ukládám Odpovědět
wieruska |5. srpna 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!