Staňte se našimi fanoušky na:

Výborní utopenci - ostřejší

Autor receptu: Marci88 (10 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Špekáčky si nařízneme podélně, cibuli si oloupeme, rozkrojíme na půl a pak na proužky. A jedem: do velké sklenice dáme na dno pořádnou vystýlku cibule, vezmeme špekáček a do naříznutého otvoru dám půlku feferonky, trochu cibule a kousek kapie. Takto naplním všechny špekáčky a skládám do sklenice : na cibulové dno sklenice dám plněné špekáčky, posypu cibulí, dám pár kozích rohu, jednu/dvě nebo tři feferonky a znova špekáček, cibuli, kozí rohy, feferonku a znova špekáček, ... . poslední vrstva musí být cibule,rohy, feferona. Nálev si připravíme jednoduše : smícháme lak z kapie,kozích rohů, feferonek, trochu octa, trochu chilli, naředíme STUDENOU vodou. Nikdy né teplou!!! Zalijeme utopence, zavíčkujeme sklenici gumovým víčkem a dáme na 14 dní do špajzu nebo do lednice, ale nezapomeneme dát pod sklenici plech či hlubší tác. Během 14 dnů kontroluji a vypouštím přebytečný vzduch(na tom gumovém víčku to jde krásně vidět kdy je třeba odpustit ). Je to výborná pochoutka k pivku či na silvestr. Dělala jsem tyto utopence na prosbu i do hospody (a tam jely jak na běžícím pásu :-D )

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!