Staňte se našimi fanoušky na:

Vajíčková omáčka

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • pažitka (nasekaná)
  • pepř (mletý)
  • 1 - 2 lžičky citronové šťávy
  • 120 g másla
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 žloutky

Pracovní postup:

Žloutky s hořčicí rozetřeme nebo rozmixujeme, přidáme citronovou šťávu, sůl a špetku pepře. Za stálého míchání nebo šlehání přiléváme do směsi tenkým praménkem rozehřáté máslo. Podle chuti omáčku přisolíme a přidáme pažitku (nebo petrželku). Pokud možno nepodáváme hned, ale uchováme v misce na horké lázni. Vhodná k rybám, vařenému hovězímu nebo vařené zelenině.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!