Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční čokoláda

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
22× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tuk rozpustíme v kastrůlku na vodní lázni, přidáme ostatní suroviny, mírně povaříme, naléváme do vánočních formiček na čokoládu, necháme ztuhnout a čokoládu vyklepeme. Pokud chceme Bílou čokoládu potřebujeme tyto suroviny: 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukr, 100 g sušeného mléka, 250 g 100 % tuku, 1 lžíce vanilkového pudinku. Všechny suroviny vložíme do kastrůlku a ve vodní lázni ohříváme a mícháme, až se vše spojí v hladkou hmotu. Nalijeme do formiček, můžeme přidat dle vlastní chuti, oříšky, mandle, rozinky. Dáme vychladit a cukroví vyklepneme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |10. prosince 2014
Lenko ono hodně záleží na tuku a také na kvalitě kakaa, já už dneska vozím raději tuk z Německa a na cukroví kupuji jen holandské kakao. Ovšem vyjde to dráž. Ať si říká kdo chce co chce, dřív ty tuky i kakao byly kvalitnější. Nepamatuju se, že by maminčina čokoláda bývala špatná, nebo jak píšeš se nepovedla. Také pamatuju, že do některého druhu čokolády přidávala sunar. Fakt je, že když je ta čokoláda trochu potažená tukem (naspodku), na chuti to nic nemění, jen to blbě vypadá. Odpovědět
Georgina |3. prosince 2013
vyzkouším Odpovědět
Bábrle Inka |1. března 2013
My jsme také dělali čokoládu trošku jinak: kakao, tuk Iva, moučk.cukr, Sunar (do části jsme přidali mleté oříšky či rumík i kávu). Jenže teď je Sunar tak drahý, že se to nevyplatí. :-)). Odpovědět
Tea |1. března 2013
Taky děláme čokoládu na Vánoce, ale trošku jinak:-) Odpovědět
Lenka Zíková|10. prosince 2014
Tak jsem včera recept vyzkoušela, ale nějak se mi čokoláda nepovedla. Nevím, co jsem udělal špatně, ale když jsem čokoládu nalila do formiček, nahoře se mi začal oddělovat tuk:-( Odpovědět
uuu|12. května 2013
krásné fotky Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!