Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční káva a spirálky

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KÁVA Kávu a kardamom dáme do kávového filtru a zalijeme 350ml vařící vody. Kakao zamícháme do mléka a zahřejeme. Přilijeme překapanou kávu a osladíme třtinovým cukrem, přimícháme likér. Horký nápoj rozlijeme do sklenic a můžeme ještě poprášit kakaem. SPIRÁLKY Mouku smícháme se solí, vločkami másla, moučkovým cukrem, vejce a 1 bílkem, zpracujeme těsto. Rozdělíme ho na 2 díly a do jednoho přidáme kakao. Obě těsta pak vyválíme na pomoučeném válu, na sílu asi 3mm, každý rozkrojíme na 2 velké obdélníky. Zbylý bílek rozšleháme a potřeme všechny kusy těsta. Dáváme je na sebe, vždy 1 světlý a 1 tmavý obdélník. Od delší strany je svineme do 2 rolád a uložíme je asi na 2 hodiny do chladu. Rolády rozkrájíme na plátky asi 5mm silné, rozložíme na plechy s pečícím papírem a pečeme asi 12 minut na 180°C, necháme na mřížce vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!