Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční štóla - Marzipanstollen

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rozinky a kandované ovoce zalijte rumem a nechte přes noc odležet. V misce smíchejte droždí se lžící cukru a vlažným mlékem, nechte vzejít kvásek. Poté zapracuje zbytek cukru, mouku, vajíčka, máslo a vanilkový cukr. Zpracujte těsto a na závěr do něj přidejte kandované ovoce. Nechte asi 40 minut kynout. Vyválejte obdélník, na kraj dejte propracovaný marcipánový suk a zabalte ho do těsta. Pečte na 180°C asi 50 minut. Po upečení potřete rozehřátým máslem a silně pocukrujte moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |7. srpna 2014
like Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!