Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční placičky od mé babičky 2

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

OŘÍŠKOVÉ 150g špaldová hladká mouka, 150g krupicového cukru, 90g rozpuštěné čokolády, 85g nasekané čokolády, 85g másla, 2 vejce, 75g kešu oříšků, 1 vanilkový cukr, 1/2 prášku do pečiva, špetka soli Ozdoba: 200g tmavé čokolády, 50g vyloupaných nesolených pistácií Kešu oříšky nasypeme na plech s pečícím papírem a mírně opražíme ve středně vyhřáté troubě a pak je nasekáme nahrubo. Změklé máslo utřeme s krupicovým a vanilkovým cukrem na hladký krém. Postupně vmícháme vejce a umícháme kašičku, do které přimícháme rozpuštěnou čokoládu. Nasekanou čokoládu a oříšky smícháme s prosátou moukou, solí a práškem do pečiva a směs zlehka vařečkou vmícháme do vyšlehané vaječné směsi. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme do tvaru placiček na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 12-15 minut na 180°C. Necháme vychladnout a pak polovinu každé přetřeme čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni, posypeme drobně nasekanými pistáciemi a necháme ztuhnout. NUGÁTOVÉ 300g špaldová mouka hladká, 200g nugátu, 100g změklého másla, 3 vanilkové cukry, 1 celé vejce, 25g moučkového cukru, 1/2 lžičky prdopeč, špetka soli, 200g bílé čokoládové polevy Nugát propracujeme se změklým máslem, přidáme vejce, oba cukry a špetku soli, promícháme. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto, zabalíme do mikrotenové fólie a dáme asi na hodinu do ledničky. Těsto rozdělíme na několik menších částí, uděláme z nich válečky silné asi jako palec a nakrájíme na malé dílky, vytvarujeme v dlaních do menších kuliček. Každou na vršku trochu zmáčkneme, rozložíme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 10 minut na 175°C. Upečené placičky necháme vychladnout. Ve vodní lázni rozehřejeme bílou čokoládovou polevu a placičky ozdobíme tenkými linkami a necháme zaschnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

megan |12. řijna 2015
Miluju pistácie :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!