Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční věnec kynutý

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z rozdrceného droždí, lžičky cukru, lžíce hladké mouky a trošky vlažného mléka připravit řidší kvásek a nechat ho vzejít. Zbylou mouku prosít se solí do mísy, přidat zbytek cukru, vanilkový cukr, vejce, rozpuštěný lehce zchladlý tuk a vzešlý kvásek. Zbytkem mléka zadělat vláčné těsto. Až vykyne, zapracovat do něj rozinky a oba druhy kandované kůry a nechat ho v teple vzejít ještě jednou. Těsto rozdělit na 3 části a z každé vymodelovat pramen asi 70 cm dlouhý, uplést z nich věnec a na plechu s pečícím papírem jím obtočit pomaštěnou kulatou kovovou nádobu (prům.asi 18cm). Věnec pečlivě potřít bílkem a nechat nakynout. Věnec dát do předem vyhřáté trouby na 200°C nechat ho 5 minut zapéct. Pak teplotu snížit a věnec dopékat asi 45 minut na 160°C. Poznámka: Svíčky nezapichovat do věnce, ale naaranžovat je do jeho středu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Penelope |16. prosince 2013
moc hezké Odpovědět
kockaviky |16. prosince 2013
krásné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!