Staňte se našimi fanoušky na:

Vejce Benedikt s pažitkou

Autor receptu: petra22 (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ocet s bylinkami a pepřem svaříme na poloviční oběm . Přecedíme a dáme stranou. Ve vodní lázni ušleháme 3 žloutky ze 2 lžícemi octa , do zhoustnutí . Výsledek má být lehká nadýchaná pěna který stého z metly . Vmícháme malou naběračku rozpuštěného másla a zašleháme , směs by měla připomínat majonezu , nakonec omáčku dochutíme solí , pepřem a citronovou štávou . Dáme si vařit 2 litry vody do které přidáme lžíci octa , ve vodě uděláme vír a rozklepneme vajíčko a necháme vařit 2-3 minuty tak aby byl žloutek tekutý ( tz. ztracené vejce ) Rozkrojíme žemle na 4 kusy , každou znich osmahneme na pánvi. Na každou žemli dáme kus osmažené šunky , ztracené vejce a polijeme omáčkou , nakonec vše posypeme pažitkou .

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Šuldeska |18. července 2013
Výborné. Odpovědět
Peťa:-) |15. června 2013
mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!