Staňte se našimi fanoušky na:

Vejce v aspiku

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Lák od okurek doplňte vodou do 400 ml. Do části tekutiny nasypte želatinu a nechte ji nabobtnat, pak ji v horké vodní lázni rozehřejte. Rozehřátou želatinu smíchejte se zbytkem tekutiny, podle chuti můžete přikyselit. Plastové misky vytřete tence olejem, na dno nalijte vrstvu želatinového roztoku a nechte v chladu ztuhnout. Položte na ni rozpůlená vejce, kapii, okurku, šunku a zalijte částí želatiny a nechte opět ztuhnout. Nakonec přidejte salát, zalijte ho zbylou želatinou a aspik nechte vychladit a ztuhnout několik hodin, nejlépe do druhého dne. Pak opatrně vyklopte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mochomůrka |19. září 2014
ukládám Odpovědět
janatka |23. řijna 2013
to miluji děláme doma šunkové rolky se salátem v aspiku Odpovědět
petrapo |23. řijna 2013
vypadá krásně! Odpovědět
planeta |3. září 2013
nádherné a jistě moc dobré, 1++ Odpovědět
ohen |9. května 2013
na to se chystám Odpovědět
můra|19. září 2014
taky dělávám,ale jinak 1+++ Odpovědět
jitu3ka|9. května 2013
taky udělám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!