Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční marcipánový dort

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Stellu s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do pěny a vmícháme žloutky. Přidáme prosátou mouku s prdopeč, mléko a 100g krokantu (můžeme použít i oříškový). Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme ho do těsta. Dortovou formu o prům. 26 cm vyložíme pečícím papírem a naplníme těstem, povrch uhladíme a pečeme asi 60 minut na 170-180°C, pak sundáme okraj formy a necháme vychladnout. Korpus 2x vodorovně rozkrojíme, spodní a prostřední díl potřeme mírně rozehřátou malinovou zavařeninou, asi 3 lžičky si odložíme na ozdobení. Smetanu se ztužovačem ušleháme do tuha, oříšky umeleme. Cca 2 lžíce šlehačky si odložíme stranou na ozdobení, do zbytku vmícháme oříšky. Na zavařeninu rozetřeme jednu třetinu oříškové šlehačky. Všechny díly korpusu poskládáme opatrně na sebe a zbylou šlehačkou pak celý dort kolem dokola potřeme. Marcipán prohněteme s 60g moučkového cukru. Na vále posypaném zbylým moučkovým cukrem z hmoty vyválíme kruh o prům. 34cm, položíme na dort a přitiskneme. Broskvovou pomazánku /zavařeninu/ rozehřejeme, potřeme okraj dortu a obalíme zbytkem krokantu. Dort ozdobíme kopečky šlehačky, malinovou zavařeninou, marcipánovými velikonočními ozdobami, poprášíme kakaem a moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!