Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční nádivka s vajíčky

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
49× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Vepřové a uzené maso uvařte doměkka. Vyndejte, nechte zchladnout a nakrájejte na menší kousky. Vývar uschovejte.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Rohlíky nakrájejte na kostičky, dejte do velké mísy a pokropte vývarem z masa, aby se pečivo navlhčilo. Žloutky utřete se změklým máslem a špetkou soli. Pak je spolu s masem přidejte k rohlíkům, ochuťte pepřem a muškátovým květem. Přidejte nasekané kopřivy nebo petrželku a jarní cibulku. Vše promíchejte a podle potřeby přilévejte vývar – směs nesmí být příliš řídká. Nakonec ušlehejte tuhý sníh z bílků a opatrně jej přidejte do syrové nádivky.
  3. Kulatou dortovou formu s otvorem uprostřed vymažte sádlem, vlijte do ní část směsi, na ni poklaďte vařená vejce a přelijte zbylou směsí – případně do ní vajíčka zatlačte, aby byla schovaná. Pečte dorůžova v předehřáté troubě, zhruba třicet minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

K.Vladka|7. dubna 2017
ukládám Odpovědět
martin.krasa1|1. dubna 2013
je skvělá Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!