Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční jemný dort

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z bílků, citronové kůry a 125g cukru ušleháme pevný sníh, jeden po druhém přidáme žloutky, dále mouku s maizenou a kypřícím práškem. Naplníme dortovou formu (asi 24 cm) s pečícím papírem. Pečeme 40 minut na 170-180°C. Želatinu namočíme, broskve necháme okapat a rozmačkáme. Smícháme s activií (nebo jogurtem), zbylým cukrem a citronovou šťávou. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a přidáme do krému. Dáme na chladné místo, a necháme ho tam dokud nezačne tuhnout. Korpus 2x vodorovně rozřízneme, želé rozehřejeme a potřeme oba spodní díly korpusu. Z posledního dílu piškotu vykrojíme několik kytiček. Ušleháme 400ml smetany a vanilkový cukr, přidáme ke krému. Asi 4 lžíce krému necháme ztuhnout. Třetinou zbylého krému potřeme spodní díl korpusu, zakryjeme druhým dílem a celý dort potřeme zbytkem krému. Zbylou šlehačku ušleháme do tuha a cukrářským sáčkem nastříkáme na dort kopečky. Piškotové kytičky poprášíme moučkovým cukrem. Ze ztuhlého krému vytvarujeme lžičkami vajíčka a urovnáme je doprostřed. Nakonec dort dozdobíme piškotovými a cukrovými nebo marcipánovými kytičkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!