Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční koktejl a salát

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ŠUNKOVÝ KOKTEJL 200 g šunky, 2 vejce natvrdo, 1 jablko, 80 g steril. okurek, 1 steril. kapie, 100 g majonézy, 2 lžíce kečupu, 1/2dl smetany 33%, citronová šťáva, ml. paprika pálivá, sůl, zelená petrželka Šunku, okurky, vejce, kapii a oloupané jablko bez jádřince, nakrájíme na jemné hranolky. Majonézu smícháme s kečupem, trochou citronové šťávy, mletou paprikou a solí, nakonec přidáme ušlehanou smetanu. Nalijeme na nakrájenou směs, lehce promícháme a rozdělíme do čtyř pohárů. Necháme krátce vychladit a ozdobíme petrželkou. CELEROVÝ SALÁT 1 sklenice steril. celeru ve sladkokyselém nálevu, 200 g pečeného kuřecího masa, 1 kelímek bílého jogurtu, 1 sladkokyselá okurka, 2 lžíce citronové šťávy, mletý pepř, sůl, pomeranč na ozdobu Celer slijeme, vyklopíme do misky a promícháme s citronovou šťávou. Kuřecí maso nakrájíme, okurku nastrouháme a všechno promícháme s celerem. Osolíme, opepříme, zalijeme bílým jogurtem, trošičku zředíme nálevem z celeru, promícháme a dáme vychladit. Podáváme v širších sklenicích a ozdobíme dílkem pomeranče.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!