Staňte se našimi fanoušky na:

+Velikonoční plněná vejce+

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. OLIVOVÁ 10 vajec natvrdo, 1 lžíce kremžské hořčice, 2 lžíce majonézy, 1 malá cibulka, 1/4 žluté papriky, hrst zelených oliv, hrst černých oliv, snítka pažitky, sůl, pepř Vajíčka oloupeme a překrojíme, vyndáme žloutky a promícháme s cibulkou, hořčicí, majonézou a kostičkami papriky. Osolíme a opepříme a naplníme vajíčka. Každé ozdobíme půlkou černé a půlkou zelené olivy a pažitkou.
  2. PESTRÁ 8 vajec natvrdo, 1/2 červené kapie, 10g másla, 50g sterilované kukuřice, 50g sterilovaného hrášku, 2 lžíce strouhaného parmazánu, sůl, pepř Z oloupaných, překrojených vajec vydlabeme žloutky, papriku bez jádřince nakrájíme na malé kostičky. Máslo rozehřejeme v kastrůlku a kostičky papriky na něm podusíme, pak přidáme kukuřici a hrášek, a ještě krátce prohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme. Směsí naplníme vejce, posypeme sýrem a tak připravená vejce před podáváním krátce prohřejeme v mikrovlnce nebo předehřátém grilu.
  3. KREVETOVÁ 6 vajec natvrdo, 100g vyloupanýách mrazených krevet, 1 lžíce majonézy, 1 chilli paprička, sůl, svazek petrželky na ozdobu, majonéza na ozdobu Z oloupaných, překrojených vajec vydlabeme žloutek. Ten v míse spojíme s majonézou, opatrně vmícháme krevety a nakrájenou chilli papričku bez semínek. Směs dáme zpátky do vajíček, ozdobíme majonézou a petrželkou.
  4. S DOMÁCÍ MAJONÉZOU 2 žloutky z čerstvých vajec, 250ml slunečnicového oleje, 1 lžíce hořčice, šťáva z 1/2 citronu, 6 vajec natvrdo, lžíce kopru na ozdobu V porcelánové míse prošleháme žloutky a pomalu začneme přilívat olej velmi tenkým pramínkem. Směs pořád prošleháváme. Když spotřebujeme všechen olej, zašleháme do majonézy hořčici a citronovou šťávu. Do každé půlky oloupaných vajíček dáme lžičku majonézy a trochu sekaného kopru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |25. března 2015
1*** Odpovědět
VELKAKOKI |16. března 2015
parádní Odpovědět
vonaskovajirina|16. března 2015
složité a vhodné pro pohoštění... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!