Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční tortilly a tlačenky

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TORTILLY 4 tortilly, 100g roastbeefu, 100g farmářského šálu, 4 vejce natvrdo, 2 velká rajčata, 1 červená nebo žlutá paprika, 1 chilli paprička, 1 hlávkový salát, 4 lžíce majonézy, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř Papriku a chilli papričku bez jádřince nakrájíme na proužky, rajčata na kolečka. Tortilly ohřejeme v mikrovlnce, namažeme majonézou, poklademe farm.šálem, rostbeefem, vejci, listy salátu a nakonec rajčaty a paprikami. Zakapeme citronem, osolíme a opepříme. Tortilly srolujeme jako palačinky a nakonec šikmo rozkrojíme. TLAČENKA SE ZELENINOU 1 sklenka steril. zeleniny, 6 vajec natvrdo, 200g šunkový salám, 1 kostka masového vývaru, 1 želatina na vaj. tlačenku, 250ml majonézy Zeleninu, salám a 3 vejce nakrájíme na kostičky a smícháme s majolkou. Nálev ze zeleniny doplníme vodou na 250ml, polovině povaříme kostku vývaru, ve druhé zahřejeme želatinu. Necháme trochu vychladnout a všechno nalijeme na nakrájenou směs. Polovinu dáme do formy na srnčí hřbet, do středu formy dáme 3 celá vejce a zakryjeme zbytkem směsi. Necháme v chladu přes noc ztuhnout. TLAČENKA S KOPŘIVAMI 20g másla, 1ks jarní cibulky, 4 stroužky česneku, 400g spařených kopřiv, 1 bal. želatiny na vaj. tlačenku, 400ml smetany na vaření 10-12%, sůl, pepř,150g Cottage, 5 vajec natvrdo Na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme kopřivy a necháme krátce povařit. Želatinu necháme nabobtnat asi 10 minut v 70 ml smetany na vaření. Zbytek smetany necháme v kastrůlku zahřát (nevaříme!!), přidáme nabobtnalou želatinu a za stálého míchání zahříváme (nevaříme!!), až do úplného rozpuštění želatiny. Do ještě teplé směsi vmícháme Cottage a důkladně prošleháme, osolíme a opepříme. Ručně vmícháme kopřivovou směs. Formu vyložíme mikrotenovou fólií, polovinu želatinové směsi nalijeme do formy, doprostřed formy položíme celá a zalijeme je zbytkem želatinové směsi. Tlačenku dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky, lepší je nechat ji v chladu přes noc. Ztuhlou tlačenku vyklopíme z formy a sundáme fólii. Jako příloha jsou vhodné opečené tousty nebo čerstvé pečivo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!