Staňte se našimi fanoušky na:

Věnečky lesních žínek - původní recept kolem r. 1880

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na těsto zpracujeme utřené Vitello, mandle, mouku, cukr, skořici, rum a citronovou šťávu. To rozválíme na sílu 1 cm, vypícháme (upleteme) věnečky a upečeme. Upečené potřeme rumem a obalíme v krystalovém cukru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Maty |18. února 2015
Paní Capponi - nevím v čem je problém, ten původně používaný tuk je v receptu uveden. Vy jste to přehlédla??? Odpovědět
Polda |31. ledna 2015
ukládám Odpovědět
Maty |30. ledna 2015
Margarín Vitello se prý vyráběl snad ještě v padesátých letech. Z doslechu mám, že nebyl nijak "delikatesní" a prý dost smrděl. Tenkrát kuchařky asi neměly moc na výběr - takže asi zlatá naše dnešní Hera, na kterou v poslední době hodně nadáváme. My máme ovšem tu výhodu, že si můžeme vybrat tuk lepší :-). Odpovědět
hanik29|11. září 2015
pěkný věneček - vyzkouším Odpovědět
hana.capponi|17. února 2015
Pokud je recept původní, měl by tam být uveden i původně používaný tuk. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!