Staňte se našimi fanoušky na:

Vestfálská pečínka od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Den předem namočíme půl hrnku sušených švestek do rumu. Vepřové maso bez kosti (prorostlé - plec, krkovice, bůček) upravíme na plát, osolíme a opepříme z obou stran. Poklademe švestkami a dílky jablek, přidáme část cibule na klínky a jeden stroužek česneku na nudličky. Zavážeme, dobře utahujeme, aby nebyly v mase mezery. Opečeme na směsi oleje a sádla prudčeji ze všech stran, přidáme zbytek cibule a česneku a mírně podlité maso dusíme doměkka, přeléváme během doby šťávou a obracíme. Můžeme dát i do trouby. Měkké maso necháme před krájením trochu odpočinout. Zbavíme ho provázku a podáváme s bramborem, rýží, žemlovým knedlíkem. V zjednodušené verzi k pečenému vepřovému na poslední třetinu doby přidáme pokrájené ovoce do šťávy a dopečeme. Inspirace k receptu pochází ze Simmelova románu Nemusí být vždycky kaviár.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |8. června 2014
super Odpovědět
david.kruml.1 |18. řijna 2013
skvělá kombinace Odpovědět
piskotka |1. září 2013
hezké Odpovědět
miuka |1. září 2013
zvláštní kombinace, určitě stojí za to vyzkoušet Odpovědět
Sofii |30. srpna 2013
vilemino, pochopila jsem podle obrázku dobře, že se používají švestky sušené? Mám totiž recept na kuře s čerstvými švestkami a taky je to dobré, proto se ptám :o) Odpovědět
-Suiteki |30. srpna 2013
Vypadá báječně :) Odpovědět
wieruska |30. srpna 2013
dobré Odpovědět
vilemina |30. srpna 2013
Díky všem, kombinovat maso s ovocem je zábava a osvěží, navíc tady jde o zcela domácí suroviny. Odpovědět
-3 |30. srpna 2013
hezké a moc dobré Odpovědět
Lenny |29. srpna 2013
hned bych si dala porci,skvělé sladění ingrediencí,vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!