Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřík po indonésku

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

POTŘEBUJEME: 750g vepřových filetů, 300g čerstvého směsného listového salátu MARINÁDA: čerstvě vymačkanou limetkovou šťávu, 2 lžíce čínské sojové omáčky, 2 lžíce třtinového cukru, 2-3 stroužky rozmačkaného česneku, 1 lžíce kari, 1 lžička mleté kurkumy, 1/2 kávové lžičky chilli pasty nebo vloček pálivé papriky, 1 lžíce sezamového a 2 lžíce olivového oleje OCTOVÁ ZÁLIVKA: 125ml olivového oleje, 1 lžička čínské sojové omáčky, 1 lžička rýžového octa, 1 lžička čerstvé najemno nasekané pažitky, čerstvě umletý pepř Smícháme v misce všechny ingredience na marinádu. Vepřové filety vložte do plastového sáčku, který se dá hermeticky uzavřít a zalijeme ho marinádou. Sáček pak dobře uzavřeme a maso s marinádou pořádně promícháme. Dáme na 1-2 hodiny do ledničky, během té doby sáček několikrát otočíme. Pak vyjmeme maso z marinády a na pánvi s nepřilnavým povrchem ho prudce osmahneme po obou stranách, pak ho přeneseme na grilovací rošt, podložený pekáčkem. Pečeme v troubě asi 35 minut při 200°. Všechny ingredience na octovu zálivku smícháme v misce, nalijte na salát a dobře promíchejte. Filety nakrájíme na tenké plátky a podáváme na připraveném salátu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rentiér1946 |15. dubna 2013
To musí být dobrota. Odpovědět
fionka |4. dubna 2013
vypadá krásně Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!