Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová kýta nadivoko

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Kýtu prošikujeme klínky slaniny a osolíme.Na másle zpěníme nakrájenou cibuli,kořenovou zeleninu a koření.Přidáme maso,šťávu z půlky citrónu,podlijeme a dusíme v troubě asi 1 hodinu,pak pod poklicí odkryjeme a dopečeme.Měkké maso vyndáme,zabalíme do alobalu a necháme na teplém místě.Šťávu propasírujeme,podle potřeby naředíme vodou,zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a krátce povaříme.Podle chuti omáčku okyselíme citrónem a osolíme.Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.Příloha houskové knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!