Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová játra na cibulce

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Játra umyjeme, očistíme, odblaníme a nakrájíme. V kastrolu rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme 2 lžíce oleje a nadrobno pokrájenou cibuli a společně s drceným kmínem opečeme dozlatova. Vložíme játra a za občasného míchání je orestujeme. Opepříme, přidáme tymián a prolisovaný česnek. Podlijeme vývarem z masoxu a zvolna dusíme, až jsou játra měkká. Dle chuti osolíme a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody. Povaříme ještě čtvrt hodiny. Nakonec v omáčce rozmícháme máslo – omáčku krásně zjemní. Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Proxi |14. února 2014
Dobrota :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!