Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová panenka na špízu

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Uvařené brambory slijeme, necháme odpařit, oloupeme, nakrájíme a necháme vychladnout. Dužinu z dýně nakrájíme a vaříme v mírně osolené vodě asi 5 minut. Cibule nakrájíme najemno, slaninu na kostičky, petrželku nasekáme. Z rozmarýnu otrháme asi 2/3 lístků a dáme je stranou, stonky zašpičatíme. Medailonky lehce dlaní zploštíme a po třech napíchneme na stonek rozmarýnu. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, dáme na něj zesklovatět cibuli a slaninu, přidáme brambory a dýni, krátce opečeme. Osolíme a opepříme (pepřem nešetříme), opékáme dalších asi 5 minut a přimícháme petrželku. V jiné pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a špízy na něm prudce opékáme asi 4 minuty, osolíme a opepříme, vyndáme a zabalíme do alobalu, necháme odpočinout asi 5 minut v troubě vyhřáté na 80°C. Smícháme máslo, odložený rozmarýn, prolisovaný česnek a několik kapek citronové šťávy, ochucené máslo rozehřejeme na pánvi. Zeleninu a špízy dáme na talíře a pokapeme máslem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Akrajka|23. srpna 2016
To musí být ňamina :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!