Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová panenka "Jack Daniels"

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pro 2 osoby potřebujeme: (Příprava: 35 minut + 2 hodiny na naložení masa) 2 plátky vepřové panenky, 1lžíce whisky Jack Daniels,1lžíce sojové omáčky, 1 lžička octu Balsamico di Modena, 1lžička cukru, sůl,pepř, 2 velké červené papriky, 1 střední cibule, Extra panenský olivový olej Bertoli Fragrante - 2 lžíce do marinády a 2 lžíce na restování zeleniny a cukety Omáčka: 1 zakysaná smetana (250ml), cca 6-8 papriček PirPiri, 1/2cukety, hrubozrnná mořská sůl, 150g těstovin Bucatini DelVerde Maso osolte a opepřete, z whiskey, sojovky, olivového oleje, octu balsamico, soli a cukru vytvořte marinádu, do které maso naložte a nechte uležet (čím déle,tím lépe!). Papriky nakrájejte na proužky, stejně tak cibuli. Na olivovém oleji nechejte zatáhnout maso, poté přidejte zeleninu. Poduste 10 minut a dopečte přikryté v troubě asi dalších 20 minut na 180°C. Maso pak odložte do tepla. Rozdušenou zeleninu přendejte do hrnce, zalejte zakysanou smetanou, dochuťte solí a cukrem podle libosti, přidejte papričky Piri Piri a rozmixujte dohladka. V tu dobu už mějte cuketu nakrájenou na plátky, které na olivovém oleji zlehka orestujte, ke konci posypte hrubozrnnou mořskou solí. Uvařte dle návodu těstoviny Bucatini. Těstoviny servírujte zalité omáčkou a obložené opečenými plátky cukety, můžete přidat ještě pár Piri Piri na ozdobu. Skvělá lehce pikantní, ale přitom subtilní a jemná chuť omáčky...v kombinaci s navinulým, kořeněným masem a pastou Bucatini uvařenou al dente...no však vyzkoušejte sami...:-)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!