Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová panenka s hořčičnou omáčkou

Autor receptu: Phlambo (17 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

  • sůl
  • pepř
  • rozmarýn
  • vepřová panenka
  • hořčice (hrubozrnná a dijonská)
  • 50 g másla
  • 100 ml vývaru
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml bílého vína (suché)
  • 1 cibule (větší)
  • 3 šalotky
  • 2 stroužek česneku

Pracovní postup:

Panenku zbavte blan, omyjte a osušte. Připravte si hlubokou pánev a osolenou panenku na ní zprudka opečte, aby se zatáhla. Poté ji přeložte na zapékací mísu, zasypejte cibulí, podlijte trochou vína a pečte 180 °C asi 10 minut. Potom panenku otočte, posypte rozmarýnem, opepřete a dopékejte dalších 20-25 minut. Po vyndání z trouby ji nekrájejte, ale nechte 3 minuty odpočívat, aby si v sobě udržela více šťávy. Na omáčku si připravte najemno nakrájenou šalotku a česnek. V pánvi, kde jste připravovali maso, rozpusťte máslo a obě ingredience nechejte zlehka zezlátnout. Poté přilijte víno a nechte z něj cca na 3 minuty odpařit alkohol. Pak přidejte vývar a nechte omáčku zredukovat na polovinu. Stejně postupujte se smetanou. Na závěr přidejte po lžíci každé hořčice a v případě potřeby dochuťte solí a pepřem. Jako přílohu doporučuji na pánvi opékané kostičky brambor s bylinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!