Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová rolka se špenátem a chlupatým knedlíkem

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřovou rolku dejte do pekáčku, podlijte vývarem, aby ho bylo minimálně centimetr ode dna, a dejte na hodinu a půl péct do trouby předehřáté na 180 °C. Dvacet minut před koncem pečení připravte špenát a cibulku. Špenátové listy spařte horkou vodou, po minutě slijte a vyždímejte. Lžíci másla rozpusťte ve středně velké pánvi, opečte na něm jednu cibuli pokrájenou najemno a 2–3 stroužky česneku rozmělněné nožem. Po pár minutách přidejte špenát, pět minut opékejte, osolte, opepřete, promíchejte a na závěr zjemněte smetanou. V menší pánvi rozpusťte druhou lžíci másla a dozlatova na ní osmahněte druhou cibuli nakrájenou na kolečka. Rolku vyndejte z trouby, nechte chvíli zchladnout a nakrájejte na plátky. Servírujte se špenátem a knedlíky ozdobenými opečenou cibulkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!