Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové karé s vinnou nádivkou - dia 46g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • drcený pepř
  • vinná, 250 g klobása
  • pečeně bez kosti, 800 g vepřové
  • 1,5 lžíce máslo
  • 1/2 lžíce mouka hladká
  • najemno nasekaná, 2 lžíce pažitka
  • 2-3 lžíce strouhanka
  • masový, 3 dl vývar

Pracovní postup:

Směs z vinné klobásy vymačkáme do misky a přidáme nakrájenou pažitku a strouhanku. Směs promícháme a vytvoříme pevnější a tužší hmotu. Z masa vykrojíme podélně 3 úzké masové klínky. Klínky (kapsy v mase) naplníme připravenou nádivkou, maso osolíme, opepříme a pečeme zakryté a mírně podlité vývarem v pekáčku asi 50 minut při 180°. Pravidelně je přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec maso odkryjeme a dopečeme 30 minut doměkka za občasného přelévání výpekem. Hotové maso zabalíme do alobalu. Máslo rozehřejeme na pánvi, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Šťávu přivedeme k varu, připečené kraje pořádně oškrábeme do šťávy, podle potřeby doplníme vývarem, vešleháme studenou jíšku, dochutíme solí a pepřem a za stálého míchání převaříme 8-10 minut na mírném ohni. Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou. TIP: Vykrojené maso použijeme třeba na přípravu masové směsi.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!