Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové na divoko podle pana sládka

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřovou krkovici umyjeme a osušíme.Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky.Oloupaný česnek rozetřeme se solí a smícháme s lejem.Maso na celém povrchu potřrme česnekem smíchaným s olejem,vložíme do pekáče posypeme kořením( nové koření,pepř,jalovec a bobkový list),obložíme nakrájenou zeleninou,přiklopíme a necháme do druhého dne odležet.Elektrickou troubu rozehřejeme na 200 stupňů.Maso podlijeme asi 1 l vody,necháme přiklopené,vložíme ho do trouby a dusíme.Když je dostatečně měkké,odklopíme,podle potřeby jěště podlijeme vodou s masoxem a dozlatova dopečeme.Měkké maso vyndáme ze šťávy,odkrojíme ho od kosti a nakrájíme na plátky.Ze šťávy odstraníme koření a přes síto přepasírujenme.Vznikne hustší šťáva,kterou podle chuti osolíme,přidáme divočinu koření,tmavou jíšku,chvíli provaříme přidáme drcenou feferonku.Teplé maso dáme na talíře přelijeme šťávou a podáváme s bramborovými knedlíky

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!