Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové na zelí

Autor receptu: 6kveta (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do pekáče, dle velikosti dáme 1 nebo 2 sklenice sterilovaného červeného zelí, mělo by ho být na výšku cca 2-3 cm. Vepřové maso nakrájíme na plátky , osolíme a vložíme na zelí. Pokud má zelí málo šťávy přidáme trochu vody a přiklopíme druhým pekáčem. Pečeme cca 1 hod. na 200 stupňů. Když je maso měkké vyjmeme ho a do zelí vmícháme rozkvedlanou mouku ve vodě, vložíme na 10 minut do trouby. Po zahuštění zelí vrátíme zpět maso do pekáče a odklopené dáme do trouby aby se opeklo do zlatava. Jako příloha můžou být jakékoliv knedlíky, ale nejchutnější to je se špekovými.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sazinka |22. března 2014
like Odpovědět
Uzzi1 |23. května 2013
také ráda peču maso přímo na zelí Odpovědět
planeta |15. května 2013
u nás oblíbené Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!