Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové plecko s houbami

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Klobouky hřibů nakrájíme na malé tenké plátky, nohy nastrouháme na struhadle s většími oky. Na pánev dáme trochu oleje a takto připravené houby na něm krátce orestujeme. Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, posypeme kořením a na trošce oleje z obou dvou stran opečeme. Maso i s výpekem dáme do tlakového hrnce, podlijeme vývarem, tak aby maso bylo ponořené, přidáme orestované houby, podle chuti dosolíme a hrnec přikryjeme poklicí. Dusíme doměkka asi 25 minut od bodu varu. Maso vytáhneme na talíř, přidáme zbytek vývaru, uvedeme do varu a zahustíme moukou, kterou jme rozmíchali v trošce vody. Za stálého míchání krátce povaříme a maso vložíme zpět do šťávy. Podáváme s rýží nebo těstovinami a zeleninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!