Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové řízky plněné drůbežími játry (pro 12 osob)

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Odblaněná, na nudličky pokrájená játra podusíme na části másla, měkká osolíme. Z vepřové kýty nakrájíme dvanáct řízků, rozklepeme je, osolíme, poklademe připravenými játry, přeložíme v půli, okraje sklepneme paličkou na maso a upevníme jehlami na závitky. Řízky poprášíme moukou, vložíme na pekáček s rozehřátým sádlem a krátce podusíme v troubě. Po chvilce řízky obrátíme, podlijeme vývarem a dusíme v troubě pod vrchním dílem pekáče. Ke konci tepelné úpravy vrchní díl pekáčku sejmeme, aby řízky zčervenaly, a nakonec přidáme zbývající máslo. (Pro malou společnost můžeme připravit řízky jako minutky) Podáváme s vařenými bramborami, hranolky, mohou být i americké brambory - příloha podle gusta. K řízkům většinou podávám buď zeleninový salát nebo zeleninovou oblohu (rajčata,papriky). Můj muž k tomuto jídlu požaduje rybízový kompot.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |22. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Yvajs |24. prosince 2012
zajímavé,skusím Odpovědět
sojka30 |23. prosince 2012
to zkusím vypadá to skvěle Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!