Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové závitky s chutí Itálie

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z masa upravíme 4 větší plátky, které naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Každý plátek potřeme asi 1/2 lžící bazalkového pesta, do středu masa položíme dva kousky okapaných rajčátek a 1/4 Mozzarelly. Plátky zamotáme do závitků, upevníme párátky a na pánvi je opečeme v rozehřátém oleji, aby se maso zatáhlo. Opečené maso vložíme do zapékací misky, výpek zalijeme vínem, promícháme a přilijeme smetanu. Nakonec do šťávy přidáme nastrouhanou Nivu, vše promícháme, jen lehounce dosolíme a opepříme a směsí zalijeme připravené závitky. Zapékáme je v troubě, kterou jsme rozehřáli asi na 180-200°C, zpočátku zakryté, později je odklopíme a dopečeme dozlatova. Pečeme celkem asi 40 minut. Jako příloha se hodí brambory, těstoviny nebo gnocchi. Můžeme podávat se sklenkou bílého vína, stejného, které jsme použili do zapékací směsi.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kockaviky |7. dubna 2014
ukládám a brzy vyzkouším Odpovědět
pajunc |27. května 2013
super, moje oblíbené kombinace :) 1+ Odpovědět
ladunka |26. května 2013
italské pokrmy milujeme...vyzkouším Odpovědět
JitkaS. |26. května 2013
uloženo Odpovědět
Anna1960 |26. května 2013
dobrota Odpovědět
Aidel |25. května 2013
Lákavé :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!