Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové závitky se žampionovou omáčkou

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřovou kýtu nejprve důkladně očistěte a nakrájejte na velké tenké plátky. Ty lehce naklepejte přes mikrotenovou fólii, osolte je, potřete částí dijonské hořčice a hustě posypejte nasekaným tymiánem. Pak maso poklaďte plátky slaniny, měsíčky cibule a nudličkami papriky i okurek. Velmi opatrně je stočte do závitků a ještě upevněte párátky. Vzniklé závitky opečte na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Potom je přendejte do pekáčku, podlijte lehce vodou a přiklopte nebo zakryjte alobalem. Dopékejte ve vyhřáté troubě při 180 stupních asi 30 minut. Ve výpeku orestujte na plátky nakrájené žampiony, přidejte zbytek hořčice, med a společně opékejte dozlatova. Následně zalijte výpekem ze závitků a nechte chvilku provářet, aby se dokonale promísily chutě.Nakonec směs zjemněte smetanou. Následně podle chuti přidejte pepř a sůl. Závitky přendejte na chvíli do vzniklé omáčky, krátce je prohřejte a servírujte s dušenou rýží. Nakonec ozdobte čerstvým tymiánem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jana.h |30. května 2013
vyzkouším Odpovědět
pavlinf |30. května 2013
mnamka Odpovědět
Januse |30. května 2013
závitky výborné můžu na jakýkoliv způsob Odpovědět
maruskaji |29. května 2013
Ukládám. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!