Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřový bok s hruškami

Autor receptu: asona (237 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bůček omyjeme a kůži nařežeme na mřížku s řezy 0,5 cm od sebe. Poté do něj vetřeme olej a sůl. Dáme do pekáčku kůží dolů a pečeme hodinu na 160 °C. Poté otočíme a pečeme další hodinu na 200 °C. Hrušky oloupeme, ale necháme je v celku i se stopkou. Smícháme cider, vinný ocet, tymián, 700 ml vody, bobkový list a cukr. Přidáme hrušky a vaříme 20 minut. Poté hrušky vyjmeme a šťávu vaříme ještě 20 minut. Touto šťávou potíráme maso během pečení. Na posledních 10 minut k masu přidáme hrušky. Podáváme pokrájené na plátky s bramborem a hruškami, přelité svařenou šťávou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!