Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřový perkelt speciál

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Připravíme si pěkné plecko, které omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na malé kostičky. Cibuli nakrájíme na drobno, dáme do hlubší pánve a na rozpáleném sádle ji osmahneme do zlatova Přidáme maso a na silném ohni za stálého míchání smažíme, dokud maso nezbledne. Následně vložíme koření mimo majoránku a vše pořádně promícháme. Papriky dáme jen tři lžíce. Přilijeme bílé víno a sójovou omáčku a masíčko v základě pěkně osmahneme. Pak přidáme vodu a dusíme. Když je masíčko měkoučké, přidáme Uncle Bens, zamícháme a chvilku povaříme. Zahustíme záklepkou a necháme pár minut za stálého míchání přejít varem. Úplně nakonec přidáme majoránku. Záklepku uděláme ze čtyř lžic polohrubé mouky, dvou lžic červené papriky a vody. Necháme chvilku odpočinout, případně dochutíme a můžeme servírovat. Podáváme s kolínky nebo podle chuti s rýží, bramborovým nebo s houskovým knedlíkem. Přeji dobrou chuť. Poznámka pro pozorné kuchaře : Ta polohrubá mouka v ingrediencích není omyl ani překlep. :-)))

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

renda9 |31. července 2013
super Odpovědět
Márč |11. června 2013
Skvělé, ukládám...také používám polohr. mouku, zdá se mi, že se lépe rozmíchá a netvoří žmolky jako hladká...:-))) Odpovědět
pavlinf |11. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Lenny |11. června 2013
lákavé vyzkoušet Odpovědět
q |11. června 2013
uloženo Odpovědět
dajul |11. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!