Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřový perkelt

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném tuku, zasypeme mletou paprikou, po zpěnění zalijeme trochou vody a přivedeme do varu. Přidáme maso nakrájené na kostky, sůl a dusíme.Při dušení občas zamícháme a podlijeme vodou. Když je maso téměř měkké, přidáme změklé máslo rozetřené s moukou, rajčatový protlak a rozetřený česnek. Zamícháme a dusíme, až je maso zcela měkké. Hotový perkelt zjemníme smetanou, necháme přejít varem a podáváme. Jako příloha se hodí dušená rýže nebo těstoviny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

JanaB |1. března 2013
Vyzkouším. Odpovědět
slavuska |1. března 2013
my do perkeltu dáváme i čerstvou papriku Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!