Staňte se našimi fanoušky na:

Vídeňský piškot

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 50g másla, 4 vejce, prášek do piškotu biskuit-apart, 200g cukru, 150g mouky, 75g maizeny, mírně vrchovatou lžičku prdopeč NÁPLŇ: 1/2kg okapaných kompotovaných broskví, 3/4kg tvarohu 20% tuku, 3 lžíce cukru, 2 vanilkové cukry, 1/4kg smetany na šlehání, 3 lžíce ztužovače šlehačky, moučkový cukr na posypání Rozehřejeme máslo a necháme ho mírně zchladnout, až je vlažný. Vejce ušleháme s 8 lžícemi studené vody. Přidáme směs cukru a prášku do piškotu biskuit-apart, promícháme. Mouku smícháme s maizenou a prdopeč, prosejeme na vaječnou hmotu a vmícháme s tekutým tukem. Dno dortové formy prům. 26cm vyložíme pečícím papírem, naplníme těstem a uhladíme. Pečeme 30-35 minut na 200°C (horkovzduch 180°C, plyn stupeň 3), asi po 10 minutách vyklopíme korpus na mřížku a necháme ho vychladnout. Potom odřízneme z vrchu asi 1 cm silný díl, který hned rozkrájíme na 12 trojúhelníků. Dolní část korpusu položíme na dezertní talíř a okolo postavíme okraj formy. Zlehka ho poprášíme trochou ztužovače (zabrání to rychlému změknutí piškotu) a obložíme broskvemi. Smetanu ušleháme do tuha, tvaroh našleháme se zbylým ztužovačem, cukrem a vanilkovým cukrem. Smícháme se šlehačkou a rozetřeme na vrstvu broskví. Navrch klademe rozkrájený díl piškotu a jednotlivé dílky mírně přitiskneme. Okraj formy uvolníme nožem (ponoříme ho do horké vody), potom ho sundáme. Vrch dortu poprášíme moučkovým cukrem a okraj uhladíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

krups|30. řijna 2015
nádhera, ukládám a určitě udělám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!