Staňte se našimi fanoušky na:

Vídeňský řízek

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pravý vídeňský řízek má být podle tradice z telecího masa a obří přes celý talíř. Z kýty proto nakrájejte o něco víc než centimetr silné plátky a ty podélně rozřízněte, abyste je mohli rozložit jako knihu. Rozklepejte je na výšku půl centimetru, osolte a klasicky obalte, nejprve v mouce, pak vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažte dozlatova ve vyšší vrstvě sádla. Podávejte s dílky citronu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |9. května 2014
super Odpovědět
Vladenka |29. července 2013
jo, řízečky můžu Odpovědět
-1 |29. července 2013
dala bych si Odpovědět
Jan |13. dubna 2013
Dobrá klasika. Uložím a vyzkouším, i když jej udělám každopádně silnější, - nebude suchý.... díky. :-) Odpovědět
planeta |29. listopadu 2012
děláme často Odpovědět
petr.helman.5|17. dubna 2013
Mňam mňam mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!