Staňte se našimi fanoušky na:

Víno ze 100% džusu

Autor receptu: svatava.adamova (85 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • živná sůl
  • kvasinky
  • kyselina citronová lžička
  • 740 g cukr krupice
  • jablečný džus, 1 l
  • pomerančový džus, 2 l
  • 0,5 l voda

Pracovní postup:

Recept na 5 litrů - stolní víno: 2 litry 100% pomerančové šťávy a 1 litr 100% jablečné šťávy bez konzervantů (místo pomerančové můžeme použít i jiné šťávy, třeba grapefruitovou atd.) nalijeme do demižonu, přidáme vychladlý roztok 740 g cukru v cca 0,5 litru vody, kávovou lžičku kyseliny citrónové. Druhý den přidáme živnou sůl a tekuté kvasinky nebo aktivní kvas. Doplníme až k zaoblené části vychladlou převařenou vodou, hrdlo přegumičkujeme mikrotenovým sáčkem a necháme v teple kvasit až do sucha. Občas obsah protřepeme. Po dokvašení dáme do chladu, kde se víno rychle vyčeří a co nejdříve stočíme z kalů, v případě potřeby i dvakrát. Víno se může pít za tři měsíce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

allys89 |10. září 2013
super recept ;) Odpovědět
macik |1. července 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!