Staňte se našimi fanoušky na:

Višňové recepty

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ŽEMLOVKA 1/2kg višní, 1 veka, 1/4kg měkkého tvarohu, 100g másla, 1/4l mléka, 2 vejce, 1 žloutek, cukr podle chuti, hrst rozinek, špetka strouh. limetková kůra, cukr moučkový s vanilkovým na posypání Tvaroh rozmícháme se žloutkem, rozinkami, limetkovou kůrou a podle chuti osladíme. Veku nakrájíme na tenké plátky, několik jich namočíme v mléce rozmíchaném s vejci a položíme na dno zapékací mísy vymazané máslem. Potřeme vrstvou ochuceného tvarohu, dáme zase vrstvu veky namočené v mléce s vejci, rozdělíme na ně višně, další vrstva bude z plátků veky a tak až spotřebujeme všechny suroviny. Poslední vrstva by měla veka, zalijeme zbylým mlékem s rozšlehanými vejci, pokapeme zbytkem rozehřátého másla a zapečeme dozlatova na 180°C. Hotovou žemlovku posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem. */ Místo veky můžeme použít třeba vánočku, nebo sladké rohlíky (makovky). ROLÁDA 4 žloutky, 4 bílky, 150g cukru, 75g polohrubé špaldové mouky, 75g maizeny, strouhaná kůra z 1 limetky, 1 kypřící prášek, moučkový cukr smíchaný s mákem na posypání; Náplň - 1 kg višní, 4dl mléka, 75g mletého máku, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce moučkového cukru Mouku smícháme s maizenou a kypřícím práškem. Z bílků a 80g cukru ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj jeden po druhém žloutky, vmícháme nastrouhanou limetkovou kůru a mouku. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 12 minut na 180-190°C. Upečený piškotový plát vyklopíme na vlhkou utěrku, opatrně stáhneme papír a plát utěrkou srolujme, necháme vychladnout. Pudink smícháme s moučkovým cukrem a 5 lžícemi mléka. Zbytek mléka a mák přivedeme k varu, vlijeme rozmíchaný pudink a za stálého míchání krátce povaříme, necháme prochladnout. Vychladlý piškot rozvineme, rozetřeme pudinkový krém, obložíme vypeckovanými višněmi a posypeme zbylým cukrem. Piškot srolujeme do rolády a necháme jí alespoň 2 hodiny odležet v chladu. Nakonec roládu posypeme moučkovým cukrem smíchaným s trochou máku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!